FiskRotårsaksanalyse er et utmerket redskap for å identifisere tiltak for å hindre gjentagelse av uønskede hendelser. Rotårsaksanalyse er et krav i blant annet BRC Global Standard for Mattrygghet og ISO 22000.  

 

 

Mål

Gi deltagere verktøy for å utføre rotårsaksanalyser, og innføring av effektive teknikker som en del av en organisasjons kontinuerlige forbedringsarbeid.

Innhold

  • Rotårsaksanalyse og kontinuerlig forbedring
  • Rotårsaksanalyse – trinn for trinn
    • Definere avvik/uønsket hendelse
    • Gjennomføre rotårsaksanalyse
    • Opprette handlingsplaner
    • Gjennomføre tiltak
    • Verifisere og måle effekt av tiltak
  • Bruk av ulike metoder for årsaksanalyse
    • 5 x Hvorfor
    • Fiskebeinsdiagram
    • Brainstorming
    • Tankekart
    • Casestudier

Målgruppe

Kurset er relevant for de fleste roller i en næringsmiddelbedrift. For eksempel medlemmer i det tverrfaglige HACCP-teamet.

 

Kurset arrangeres som bedriftstilpasset kurs. 

Ta kontakt for mer informasjon. 

Mvh 

Elise Solberg Løvlund

 


aquaticConceptGroup

aquatic consult

a-hyigene

a-kjemi

a-pharma

food